Sharepoint site collection administrator lost full permission issue

Problem

Today I faced a strange problem in SharePoint 2010.

It happened all of a sudden that permission has been lost for all the users on specific site collection, however i tried to login by the farm admin and site collection admin but i don’t have administrator permissions so i can’t add users or add user. Just i see the site but i can’t do any operation this problem just happened on one site collection but other site collection working well

Symptoms

Resolution

Run the below command to know the status of your web application content database

stsadm -o getsitelock -url [site]

Reference: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262915.aspx

If the command returns as “Read-only” you will need to change to “None” to unlock database.

stsadm -o setsitelock -url http://server_name -lock none

Reference: http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc262811.aspx

7 thoughts on “Sharepoint site collection administrator lost full permission issue

  1. Thank you very much.
    I dont know how my site got locked because of this I am unable to deploy solution.
    After following your steps site got unlocked and able to deploy solution.

    Thank you once again.

  2. You rock dude. I ran into this issue on our production portal after applying patches over the weekend. Many hours of stress later I stumbled on this post, and it saved the day. Many thanks!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.